3 izbový byt, Stará Ľubovňa

Typ: 3izbový byt do 100m2

Lokalita: Stará Ľubovňa

Nový 3 izbák s nádhernými výhľadmi na Ľubovniansky hrad a Vysoké Tatry sme spolu s mladými majiteľmi pretavili do útulného domova s nenásilným luxusom. Tmavšie zemité odtiene dodali priestoru jednotný domácky charakter, odzrkadľujúci lokalitu ako aj povahu majiteľov. Základným prvkom interiéru je tmavá drevená podlaha a zemité odtiene. Naturel podlahy zvýrazňujú dyhované reverzné dvere, ktoré v spojitosti s tehlovým obkladom záujmu návštevníka už pri samotnom vstupe. Tehlový obklad prirodzene vedie pohľad k dominantnej vinotéke, ktorá zjednocuje denný a kuchynský priestor . Samotná kuchyňa je dispozične zasunutá mimo dennej časti, čo umožnilo jej čiastočné oddelenie. Varnú zónu sme umiestnili mimo pohľad od oddychovej časti a vytvorili tak súkromie a čiastočne aj odhlučnenie pri príprave jedál. Dennú časť sme funkčne rozdelili na dve zóny – oddychovú a jedálenskú. Tieto dve zóny jasne naznačujú svoju funkčnosť no rovnako tak tvoria nedeliteľný celok a charakter priestoru. V prípade obývacej časti sme sa popasovali s požiadavkou umiestenia krbu a dostatočne veľkej TV. Pohľadovú nábytkovú stenu s TV sme navrhli spolu so vstavaným bio-krbom a dostatočným úložným priestorom. Dominantou pri TV stene sa stala jeho zástena s tmavého dreva v kombinácií s bielym leskom a čiernym sklom. Tmavý priestor je doplnený smaragdovou sedačkou, čo mu dodalo nádych luxusu a výnimočnosti. Ďalšou dominantou v dennej časti je atypická knižnica, ktorá v sebe ukrýva aj nabíjacie miesto pre robotický vysávač, necháva vyniknúť betónovej omietke. Knižnica poskytuje dostatok priestoru pre výstavný i úložný priestor a samotná sa stáva výrazným dizajnovým kúskom

Zemité tóny prevažujú aj v ostatných nočných miestnostiach ako aj v kúpeľní a toalete. V spálni sme umiestnili vstavanú skriňu s dizajnovými posuvnými dverami, ktoré ukrývajú dostatok úložného priestoru. No azda najkrajším prvkom je manželská posteľ vytvorená na mieru lokálnym výrobcom s nádhernou intarziou troch korún. Tento nádherný kus nábytku vniesol do malej panelákovej spálne osobitý charakter a luxus horských apartmánov. Tmavé odtiene dreva a biely lesk je dominantný aj v zatiaľ hosťovskej izbe. Nábytok je navrhnutý s oddeliteľnou časťou, ktorú v prípade potreby viete presunúť a nahradiť ju posteľou, takto sme docielili využitie priestoru aj pre dve ratolesti. Funkčnosť a nevtieravý luxus je viditeľný aj priestoroch kúpeľne a toalety. Veľkoformátový obklad s nádychom betónu a travertínová mozaika vytvorili dokonalú kombináciu, ktorá podčiarkuje celkový koncept priestoru. Atmosféru kúpeľne nenahraditeľne podčiarkuje zvolené osvetlenie. Samotné výber osvetlenia v celom priestore sme volili tak aby dopĺňal charakter jednotlivých miestností a funkčných zón, samozrejmosťou bolo umiestenie senzorových svetiel v priestore chodby, ktoré sú výborným funkčným osvetlením v každom priestore. Táto vydarená realizácia je pre nás dôkazom toho, že vďaka premyslenému návrhu a plánovaniu v spojení s kvalitnými lokálnymi remeselníkmi je naša práca spoločným úspechom a našou radosťou.

vstupná chodba

vstupná chodba

vstupná chodba zakrýva technické skrinky a zároveň poskytuje dostatok uložného priestoru

osobitý ráz priestoru vytvára priestor chodby s tehlovým obkladom a reverznými dverami.

súlad drevej podlahy a dyhovaných dvier

drevená podlaha od chlapcov z europarkett vytvorila jednoliatosť priestoru bez prechodových líšt a dilatácie

knižnica navrhnutá v našom ateliéry spĺňa všetky požiadavky majiteľov a samotná sa stala dizajnerským kúskom.

zemitú atmosféru priestoru dotvára smaragdová sedačka.

dennú časť esteticky dotvára autorská betónová omietka o ktorú sa postaral Mgr art. Martin Lehký

pri návrhu pohľadovej TV steny sme vopred rátali s umiestením biokrbu.

výborná a precízna stolárska práca z lokálnej dielne Michala Dučáka splnila všetky naše očakávania a požiadavky pri pretavení nášho návrhu do reality

jedálenská časť harmonicky oddeľuje jednotlivé funkcie priestoru

Dominantou priestoru sú zemité odtiene a tmavé dreve.

dizajnové svietidlo dodáva dennej časti výnimočnosť s nádychom luxusu

kuchyňa poskytuje dostatočné súkromie

varná zóna je ukrytá mimo pohľad z dennej časti, vďaka čomu sme vytvorili súkromie pri varení a príprave jedál

vnútorné šuplíky pomáhajú sfunkčniť všetok priestor v kuchyni

biely lesk v kombinácií s tmavým drevom, opticky zväčšuje priestor kuchyne

bočnicu kuchynskej vstavanej časti sme využili ako knižnicu, ktorá prepojuje jednotlivé zóny

dennú časť a kuchynu spojuje vysoká vínoteka

veľkoformátový obklad v kombinácií s travertínovou mozajkou vytvárajú luxusný priestor

pohľadovým prvkom v kúpeľni je osvetlená travertínová mozaika

v kúpeľní sa nám podarilo umiestniť všetky požiadavky klientov.

kamenné umývadla z vysokou batériou dodávajú priestoru nádych horského luxusu.

nábytok na mieru v toalete zakrýva kotol a poskytuje dostatok skrytého uložného priestoru

výnimočný kúsok je nepochybne manželská posteľ na mieru z dielne lokálneho výrobcu Slavomíra Poláčeka

čelo manželskej postele tvorí intarzia troch korún

apartmánový charakter spálne dotvárajú závesy s kvalitného materiálu.

úložný priestor v spálni sme vyriešili vstavanou skriňou s netradičnými posúvnými dverami.

kombinácia bieleho lesku a tmavého dreva dominuje aj v detskej/ hosťovskej izbe

vstavaný nábytok je navrhnutý s oddeliteľnou časťou, ktorú tvorí samostatná skriňa. Tá sa v prípade potreby dá presunúť a nahradiť posteľou.

dizajn interiérových dverí bol nami vytvorený na mieru pre nášho klienta o realizáciu sa postarali chlapci z assoprogress rovnako z lokálnej firmy.

reverzné prevedenie dyhovaných dvier dodáva chodbe jedinečný ráz.

 
3 izbový byt

do 100m2 Stará Ľubovňa

2 izbový byt

nad 50m2 - rekonštrukcia Prešov

4 izbový byt

nad 100m2 Baštová, Prešov

Rodinný dom

nad150m2 Šváby, Prešov

3 izbový byt

do 100m2 Solivar, Prešov

Šatníková skriňa

Prešov

Rekonštrukcia bytu, Prešov

Typ: 2izbový byt nad 50m2

Lokalita: Prešov

Prianím majiteľky bolo veľkorysému dvojizbáku vniesť novú energiu a umožniť mu zhlboka sa nadýchnuť. Pri návrhoch, výbere materiálov a povrchových úprav sme sa riadili kritériami FENG SHUI analýzy, ktorú si majiteľka nechala vypracovať (suenlaj.sk). Nenásilná rekonštrukcia sa niesla predovšetkým v duchu omladenia priestoru nie jeho radikálnou plastickou operáciou. Ťažkú a robustnú kuchynskú linku s vyrezávanými dvierkami sme zmenili za jednoduchú bez-úchytovú kuchyňu bez horných skriniek, v ktorej dominuje tehlová stena. Novým srdcom bytu sa stala jedálenská zóna s dominantným kruhovým stolom a žltými stoličkami. Malou zmenou prešla aj dispozícia bytu, tá pôvodne v sebe zahŕňala dva vstupy do spálne. Vchod z obývacej časti sme zrušili a pôvodný otvor využili ako úložný priestor z jednej strany a ako nábytkovú zostavu z opačnej strany. Vytvoril sa tak jednoduchší a funkčnejší priestor. Samotná spálňa sa dočkala nového dekoratívneho náteru, ktorý celkovo zmenil jej charakter a atmosféru. Vstupnú chodbu sme zjednotili bielymi dverami a ponechali sme jej vzdušnosť vďaka minime nábytku. Táto nenásilná rekonštrukcia je dôkazom toho, že vďaka plánovaniu, precíteniu priestoru a zhodnotením jeho možností je možné bez radikálnej zmeny dispozície zmeniť atmosféru priestoru a tým aj zmeniť našu kvalitu života.

dekoratívna omietka dodáva spálni útulný a luxusný nádych

pôvodná vstavaná skriňa dostala nové posuvné dvere so zrkadlom ku ktorej sme pribudovali užšiu vstavanú skriňu.

pribudovaná vstavaná skriňa zakrýva vstup do spálne s obývačky.

zbytočné dvere do spálňe nahradil uložný priestor s otvorenou nikou.

vstupná chodba

detaily ako vinotéka dopomohli k jedinečnej atmosfére bytu

želaním majiteľky bola táto zabudovaná doska na krájanie

jednoduché línie a vzdušnosť dodali kuchyni jedinečný charakter

dominantou a srdcom priestoru je nepochybne masívny jedálenský stôl

 

4 izbový byt Prešov

Typ: 4izbový byt nad 100m2

Lokalita: Prešov

Kompletná realizácia so stavu holo- byt sa niesla v prírodných odtieňoch a v duchu požiadavky majiteľov vytvoriť funkčný a harmonický priestor. To v akom duchu sa bude niesť atmosféra celého bytu napovedá už samotná vstupná chodba. Dominantou je veľká biela úložná plocha s kontrastnými otvorenými priestormi, ktoré vytvárajú estetický a funkčný prvok nábytku. V celom byte je použitá nádherná drevená podlaha bez predelových a dilatačných líšt vďaka čomu vytvára krásny celistvý priestor. Želaním majiteľky bolo vytvorenie denného priestoru, ktorý nenásilne oddeľuje oddychovú zónu s priestorom kuchyne. Prírodný dub v kombinácií s bielym leskom zaručili vkusné vyčlenenie kuchynskej a stolovacej zóny. K optickému predelu výrazne prispieva kuchynský ostrovček s otvorenou dyhovanou nikou. Biela tehla naopak prirodzene prepája celý priestor a dodáva domácku atmosféru s nádychom anglického vidieka, ktorý e majiteľom veľmi blízky.

otvorená dyhovaná nika prevzdušňuje vstupný priestor choby

korpusová skriňa s bieleho lesku a dyhy v sebe ukrýva dostatok skrytého úložného miesta a pohodlné sedenie

v realizácií bola použitá drevená lepená podlaha, vďaka ktorej sme docielili jednoliaty celok bez dilatácie a prechodových líšt.

dubové dyhované dvere z dielne chlapcov z assoprogress prirodzene dotvárajú charakter bytu

biely lesk a dyha dominujú aj v kuchynskej časti

prvok bielych tehál sa objavuje v celej dennej časti

vstavaná chladnička je farebne prepojená z hornými dyhovanými skrinkami

biela tehla prepojuje celý denný priestor.

samozrejmosťou pri kompletných realizáciach je výber osvetlenia

denná časť

denná časť

prírodný dub a biela tehla vytvárajú vydarenú kombináciu

textílie v priestore dolaďujú celkovú atmosféru

v dennej časti sme vytvorili priestor pre skrytú stropnú koľajnicu

ak ste pri spánku milovníkom dokonalej tmy určite siahnite po black out závesoch.

knižnica

knižnica

krásny nábytkový kúsok sa nám podaril v podobe knižnice. Tá v sebe ukrýva dostatok otvoreného priestoru s prípravou pre TV.

 

Rodinný dom, Prešov

 

Typ: Rodinný dom nad 150m2

Lokalita: Prešov

Hlavným prianím zákazníkov bolo získať moderný dizajnový interiér s minimalistickými prvkami a esenciou domova. Minimalistickú sterilitu sme potlačili prostredníctvom dominantného komunikačného prvku drevených líšt, vďaka čomu sme navnadili teplejšiu, domácku atmosféru. Spomenutý prvok drevených líšt prepája jednotlivé funkčné zóny dennej časti a jeho predzvesť je citeľná už vstupnej chodbe. V interiéry prevládajú bielo sivé odtiene, doplnené teplým dekorom dreva. Minimalistický biely lesk sme volili pri výbere materiálu nábytku. Najväčšou dominantou interiéru rodinného domu je pohľadová TV stena, ktorá plynulo prechádza do drevenej stropnej konštrukcie. TV stena je z vstupnej časti zakrytá interiérovým krbom. interiér tak neodhaľuje všetky prvky naraz. Prostredníctvom vizuálnych vodítok, predstavujúcich drevené lišty, postupne poukazuje na jednotlivé detaily, vďaka čomu ponúka čas vychutnať si jednotlivé zákutia a moment prekvapenia. Naši klienti vsadili na kvalitné a nadčasové materiály, vďaka čomu podčiarkli koncept modernosti a luxusu. Vďaka precíznej práci lokálnych remeselníkov a rešpektovaniu interiérového konceptu majiteľmi, sa nám spoločne podarilo vytvoriť zaujímavý priestor, ktorý vie prekvapiť, návštevníka nenudí a vytvára nenásilný estetický zážitok.

3 izbový byt, Prešov

Typ: 3izb. byt do 100m2

Lokalita: Prešov

Mladý, moderný a tmavý priestor to bola požiadavka majiteľa pri tvorbe tohoto krásneho interiéru.  Našou úlohou v tomto projekte bolo vytvoriť koncept priestoru, ktorý by odrážal individualitu mladého majiteľa a navodzoval pohodovú atmosféru na party i na oddych. Požadovaný tmavý priestor sme navodili antracitovou podlahou so vzhľadom prírodného kameňa. Chladný akcent podlahy sme zjemnili pomocou dyhovaných dverí a drevených doplnkov. Všade prítomnou kombináciou dreva a antracitu sa priestor bytu prirodzene zjednocuje a navodzuje útulnú atmosféru. Individualitu klienta sme podčiarkli na mieru vyrobenými doplnkami a originálnymi obrazmi.

Obývacej časti dominuje tehla.

Industriálny priestor dotvárajú namieru vytvorené obrazy.

Biokrb obzvláštuje stena z podlahovej kritiny.

Drevene hodiny, sme vyrobili špecialne pre pána domáceho.

Pohľadová stena v spálni je obzvláštnená tapetou veľkorozmernej mapy sveta.

V interiéry si našiel miesto aj čitateľský kútik.

V kúpelni, tak ako v celom interiéry, dominuje antracit a drevo

Šatníková skriňa 

Typ: spálňa /2izb byt

Lokalita: Prešov

Navrhnúť a zrealizovať vzdušnú a hlavne inú šatníkovú skriňu. Takto znela túžba obyvateľov klasického panelákového bytu. Priestor a úlohu sme poňali inak a vytvorili tak kompromis medzi vstavanou skriňou a komodou. Úložný priestor sme rozdelili na policovo-zásuvkovú časť, ktorá je otvorená a veľkorysé vešanie rozvrhnuté pre dvoch. Popasovali sme sa aj s večnou otázkou malých bytov, a to kam s vysávačom a sušiakom? Týmto pomocníkom sme vytvorili samostatný priestor ukrytý za posuvnými drevenými panelmi. Klasické posuvné šatníkové dvere sme nahradili netradičnými, na mieru vyrobenými posuvnými drevenými panelmi. Vďaka nim dostala paneláková spálňa nový dych, vôňu a energiu dreva. Panely vytvorili požadovanú vzdušnosť a optickú bariéru medzi vnútrom skrine, plus sa stali dominantným dizajnovým prvkom celého priestoru.

Posuvné drevené panely vytvárajú dominantný estetický prvok.

 
 
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

info@homeharmony.sk

+421 905 293 332

pribudovaná vstavaná skriňa zakrýva vstup do spálne s obývačky.