top of page
Search
  • Writer's pictureHome Harmony

Čistenie kryštálov a energetických kameňov.

Updated: May 17, 2019

Prečo čistiť kryštále. Čisté alebo neopracované kamene nesú v sebe pôvodnú energiu zeme, bez zásahu človeka. Kryšál vzniká kryštalizáciou, tj. pridávaním atómov, molekúl, iónov z presýtených pár, roztokov či tavenín. Jeho tvar je určený podmienkami prostredia v ktorom vzniká a nahromaďuje v sebe vibrácie a informácie tohto prostredia. Tak ako každý predmet je tvorený vzájomným pôsobením molekúl , ktoré v sebe dokážu uchovávať a primať informácie prostredníctvom vibrácií okolia. Čistým kryštálom sa rozumie kryštál, ktorý nesie v sebe informáciu/ vibráciu miesta svojho vzniku, bez ďalších vplyvov. Každý kryštál prichádza na svet v ideálnej podobe v ktorej ukrýva informácie o správnom usporiadaní sveta. Hrany máju patričný náklon a pôvodný tvar nieje nijako narušený. Takéto neopracované kamene nesú v sebe silnejšiu zemskú vibráciu a teda majú aj liečivejšie a harmonizujúcejšie účinky. Aby sme napomohli kryštálom spomenúť si na ich pôvodné poslanie je potrebné ich pravidelne čistiť. Vďaka čisteniu odstránime z ich poľa informačné nánosy, ktoré kryštál mohol získať cestou k nám. Vrátime mu tak pôvodné vyžarovanie a potrebnú vibráciu.



čistenie kameňov
horský kryštál

Môže sa kryštál vybiť?


Áno je to tak. Niektoré kryštále pracujú tak usilovne na harmonizácií našich biopolí, až im dôjde energia, alebo sú presýtené a môže sa stať že prestanú vibrovať. Preto je také dôležité raz za čas svojich pomocníkov očistiť od energetických návaloch, ktorým čelili. Niektoré kamene, ktoré na seba viažu energie okolia sa môžu prepolovať a vysielať nepriaznivé vibrácie do svojho okolia. To sa deje predovšetkým v miestach silného emočného výronu. Kameň tak na seba viaže silnú energiu a jej vibráciu vysiela do okolia. Takéto kamene a kryštále je potrebné dôkladne vyčistiť. Ak však máte pocit že čistenie nepomáha vráťte tento kameň naspať do zeme. Niekdy totiž kryštál alebo predmet dokáže na seba naviazať tak silnú informáciu, že je vhodnejšie sa s ním rozlúčiť a vrátiť ho spať do zeme. Určite ho nevyhadzujte do kontajnera :).


Niektoré drahé kamene sa do nášho domova dostali dlhou cestou a určite nesú v sebe nejeden príbeh, emóciu či program, naviazaný na seba počas cesty k nám. Takéto nežiadúce vibračné nánosy je nutné odstrániť očistnými rituálmi. Anastasia Semjonova (Ruska autorka zaoberajúca sa energiami domova). Uvádza: „Kryštál očistíme tak, že ho vložime do sáčku s morskou soľou alebo zahrabeme do zeme". Najrozšírenejším očistným rituálom je čistenie pod tečúcou vodou alebo v svätenej vode. Semjonovová vo svojej knihe DOM A JEHO TAJOMNÉ SILY uvádza : „Prírodný teda neopracovaný kryštál je vhodné na začiatku dobre očistiť. Nikto totiž nevie, čo všetko v sebe tento kus kameňa ukrýva. Preto je najvhodnejšie drahý kameň opláchnuť v svätenej vode“

Je dobré rozlišovať čistenie kameňov a nabíjanie kameňov. Čistením odstraňujeme informačné nánosy. Takýmito nánosmi môže byť smútok, hnev a podobné emócie ktoré kameň od-filtroval z Vášho prostredia. Takto mu navrátime jeho pôvodnú vibráciu.

Nabíjaním zvyšujeme pôvodné vibrácie kameňa a tým aj zvyšujeme jeho silu. Nabíjame ich na priamom mesačnom alebo slnečnom svetle. Traduje sa že najlepší účinok ma mesačný spln.


starostlivosť o kameňe
Achátový svietnik

Jednoduchý návod na čistenie a nabíjanie krištáľov počas mesačného splnu:

1. Pozbierané kamienky umyte pod tečúcou vodou.

2. Umiestnite umyté kamienky do nádoby so skla. Vyhnite sa plastovým a kovovým nádobám. Nádobu naplňte vodou a pridajte pár lyžíc soli. Soľ sťahuje nahromadenú negatívnu energiu a vodou urýchlite čistiaci a liečivý proces.

3. Nádobu umiestnite v exteriéry tak aby naň svietilo svetlo mesiaca. Ak nemôžete umiestniť nádobu s kameňmi vonku umiestnite ju na parapet Vášho okna.

4. Najvhodnejší čas na umiestenie nádoby vonku či na parapete, je pri zapadajúcom slnku.

5. Na ďalší deň povyberajte kamene z nádoby, vylejte vodu so soľou a kamene opäť opláchnite pod tečúcou vodou.


Správnym umiestením krištáľov viete harmonizovať energiu Vášho príbytku a za pomoci odborníka aj aktivovať alebo podporiť jednotlivé sféry života. Viac v pripravovanom článku ,,ENERGETICKÉ KAMENE PRE VÁŠ DOMOV" .

10,957 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page